Popieramy Toma Crossa na stanowisko skarbnika stanowego

crossProgressforPoland prosi swoich czytelników oraz sympatyków, aby w zbliżających się wyborach poparli kandydaturę Toma Crossa na stanowisko skarbnika stanowego.

Nazwisko Toma Crossa, od 2002 roku lidera mniejszości republikańskiej, w stanowej Izbie Reprezentantów, dobrze zna każdy kto interesował się sprawami publicznymi w Illinois. W długiej karierze jako ustawodawca, Tom Cross dał się poznać jako polityk konsekwentny. Cross konsekwentnie zabiegał o zmniejszanie stanowego deficytu w wydatkach publicznych. Jest autorem rozwiązań legislacyjnych zmuszających rząd stanowy do konstrukcji budżetu bez deficytu. W sprawach budżetowych, choć Cross reprezentował mniejszość, potrafił wywalczyć zmniejszenie zbędnych wydatków publicznych, w wielu dziedzinach. Biorąc pod uwagę fatalny stan finansów publicznych Illinois, politycy tacy jak Tom Cross unikający rozdawania obietnic bez pokrycia, dobrze przysłużyli się stanowi. Oczywiście nie byli w stanie doprowadzić do zrównoważenia wydatków, ale nie dopuścili do zupełnego załamania stanowych finansów publicznych.

Ostatnie lata w Illinois stanowiły znakomitą ilustrację tezy, że demokraci, w ogóle lewica, uwielbia, wręcz nałogowo wydawać cudze, nigdy swoje pieniądze. Oni doskonale wiedzą jak uszczęśliwić ludzi, co będzie dla nich dobre, co zaś fatalne.

Tom Cross mieszkający wraz z żoną i dwójką dzieci w Oswego, uważa zaś, że ludzi należy obdarzyć zaufaniem, oni sami będą wiedzieli co dla nich jest dobre, a co nie. Obserwując polityczną karierę Crossa, widać, iż nie jest to człowiek, owładnięty ideologią, jak trzeba było, potrafił się także przeciwstawić się swojej własnej partii.

Illinois potrzebuje w tej chwili ludzi, którzy będą działać na rzecz uzdrowienia finansów publicznych, wyeliminowania marnowania środków publicznych. Jako skarbnik stanowy będzie w tej dziedzinie dobrym sojusznikiem Bruce Raunera, w co wierzymy następnego gubernatora Illinois. Dodajmy, iż Tom Cross uzyskał poparcie ustępującego skarbnika Illinois Dana Rutherforda.

Gubernator, wielu ustawodawców Illinois radośnie wydawało publiczne pieniądze. Tom Cross należy do stronnictwa, które zapowiada zrobienie porządku w tej dziedzinie.

Media związane z Partią Demokratyczną straszą, że republikanie odbiorą pieniądze na szkoły, zlikwidują system szkół publicznych. Mało kto ulega tej czarnej propagandzie. Tom Cross był także jednym z autorów ważnej stanowej ustawy dotyczącej parków. Na pewno zaś wybór Toma Crossa na stanowisko skarbnika przyczyni się do tego, że publiczne pieniądze będą rozsądniej, lepiej wydawane. Zmniejszone zostanie marnowanie środków publicznych, wyeliminowana zostanie polityczna korupcja.

Andrzej Jarmakowski

Foto: dailyherald.com

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.